Příprava

PŘÍPRAVA PAPRIKOVÝCH LUSKŮ:
  1. Předehřejte si troubu na teplotu 160°C.
  2. Paprikové lusky omyjte vodou a pak osušte. Vykrojte horní část s jadřincem a semeníkem. Pokuste se lžičkou odstranit i veškerá semínka.
  3. Do mísy vložte mleté maso, pečlivě utřený nebo promačkaný česnek, všechna vejce, sůl a mletý pepř. Cibuli nakrájejte najemno a přidejte ji do masové směsi. Nakonec vmíchejte vařenou rýži a trochu strouhanky na zahuštění směsi.
  4. Směsí naplňte paprikové lusky a dejte je do hlubokého pekáče. Podlijte je vodou nebo vývarem a nechejte péct v rozehřáté troubě přibližně 25 - 30 minut.
  5. Pokud vám zbylo maso a nemáte volné paprikové lusky, vytvořte ze směsi masové kuličky a přidejte je do pekáčku.
PŘÍPRAVA RAJSKÉ OMÁČKY:
  1. V kastrolu rozpalte 2 lžíce vepřového sádla. Orestujte na něm dozlatova najemno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne, přidejte rajčatový protlak, důkladně promíchejte a lehce (necelou minutu) zarestujte. Poté směs zaprašte hladkou moukou, promíchejte a restujte přibližně 45 vteřin.
  2. Vše poté zalijte hovězím vývarem a důkladně promíchejte metličkou. Do kastrolu můžete přidat i vodu z pečených paprik. Zvýrazní to chuť omáčky a paprik.
  3. Do omáčky přidejte sůl, ocet, pepř, bobkový list a nové koření. Vše nechejte přibližně 20 minut pomalu provařit. Občas zamíchejte.
  4. Až v samotném závěru za vypnutého sporáku omáčku doslaďte cukrem a přidejte lžíci studeného másla.
  5. Následně rajskou omáčku přes cedník přeceďte do pekáčku na paprikové lusky. Do omáčky můžete propasírovat také většinu cibule.
TIP PRO VÁS: Omáčku můžete v samotném závěru vaření zjemnit 100 ml smetany. Doslazení omáčky až v závěru má své opodstatnění. Pokud byste ji přidali na začátku, omáčka by se vám připalovala ke dnu kastrolu.
Stáhněte si nejnovější akční leták