Pohanková buchta s ořechy a hrozinkami | MP Krásno
Suroviny

3 ks vejce - žloutek a bílek zvlášť
60 g hladká pohanková mouka
180 g moučkového cukru
50 g kakaa
50 g nasekaných hrozinek (namočených alespoň hodinu ve vodě nebo v rumu)
40 g vanilkového cukru
180 g mletých vlašských ořechů
30 g oleje nebo rozpuštěného sádla
máslo na vymazání plechu
1 hrst hrubé mouky na vysypání plechu

Příprava
  1. Rozehřejte vaši troubu oboustranně na 180 °C.
  2. Z vaječných bílků vyšlehejte metlou tuhý sníh.
  3. V míse společně smíchejte vaječné žloutky s rozinkami, cukrem a dalšími sypkými ingrediencemi.
  4. Do směsi po zamíchání nalijte rostlinný olej nebo lehce rozpuštěné vlažné sádlo. Přidejte ušlehaný sníh a vše opatrně vmíchejte.
  5. Vymažte si formu na biskupský chlebíček máslem a vysypte hrubou moukou. Do formy poté přendejte těsto na buchtu.
  6. Pečte přibližně 20 minut v rozehřáté troubě.
  7. Po vytažení z trouby počkejte pět minut a poté buchtu opatrně vyklopte na mřížku a nechejte zcela zchladnout.

Volná místa Akční leták Ochutnávky