Polévka z červených fazolí a pašerácké klobásy | MP Krásno
Suroviny

150 g červená cibule
5 stoužků česnek
180 g brambory
90 g Valašská klobása
400 g konzervované červené fazole
30 g olivový olej
půl lžičky chilli
2 ks bobkový list
1 lžička drcený římský kmín
200 ml suché červené víno
1 lžíce cukr krupice
400 ml voda
400 g konzervovaná drcená rajčata
3 lžíce čerstvé oregano
2 lžíce plocholistá petržel
sůl, pepř

Příprava

Velké množství bílkovin, vlákniny, železa, fosforu, zinku a vitamínů. To vše ukrývají obyčejné fazole. Připravte si z nich skvělou polévku s pašeráckou klobásou.

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Oloupané brambory a pašeráckou klobásu nakrájejte na kostky. Fazole sceďte a tekutinu vylijte.
  2. V hrnci na středním plamenu rozehřejte olivový olej a zpěňte na něm cibuli. Přidejte chilli, klobásu a promíchejte. Dále přidejte bobkové listy, římský kmín a jednu minutu míchejte. Přilejte víno, sůl, pepř a vše svařte do konzistence sirupu.
  3. Následně do hrnce vložte česnek a za občasného míchání vařte asi jednu minutu. Přisypte cukr a promíchejte. Poté přidejte drcená rajčata a brambory. Přilijte vroucí vodu, promíchejte a nechejte vařit osm minut. Nakonec přidejte fazole a nechejte vařit pět minut. Dochuťte oreganem, petrželkou a vařte, než budou brambory zcela měkké.

Volná místa Akční leták Ochutnávky