110 g bílého pečiva
125 ml mléka
500 g mletého hovězího masa
500 g mletého vepřového masa
2 vejce
3 stroužky česneku
2 lžíce šalvějových lístků
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
špagety
Na ozdobení ptáčků:
1 mrkev
zelená petrželka
vejce
kuličky pepře
Do mísy dejte nahrubo rozmixované pečivo, pokropte ho mlékem a promíchejte. Nechte 5 minut odpočinout, pak přidejte mleté hovězí i vepřové maso, vejce, drcený česnek, najemno nasekané lístky šalvěje, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Navlhčenýma rukama tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Troubu předehřejte na 200 °C. Kuličky pečte 15–20 minut dozlatova. Po upečení dozdobte ptáčky zobáčkem vyříznutým z kolečka syrové mrkve a očička vytvořte z kousku uvařeného vaječného bílku a kuliček černého pepře.
Špagety uvařte podle návodu. Z jednotlivých porcí špaget vytvořte hnízda a zasaďte do nich masové ptáčky.