Příprava

  1. Nakrájejte vepřové sádlo a vepřovou krkovici na kostky o průměru přibližně 2 cm.
  2. Vepřovou krkovici osolte.
  3. Vložte do hrnce nakrájené sádlo a až se rozpustí, přidejte nakrájenou krkovici.
  4. Přikryjte hrnec pokličkou a nechejte vše na mírném plameni vařit 1,5 až 2 hodiny.
  5. Po skončení této doby přidejte do směsi bílé víno a vše duste pod pokličkou další 1 hodinu.
  6. Až nakonec směs opepřete a dejte do menších skleniček vychladit do lednice.
Tip pro vás: Na rillettes si nejvíce pochutnáte s křupavým a čerstvým tmavým pečivem. Můžete doplnit také nakrájenou jarní cibulkou a orestovanými plátky slaniny. Vynikající jsou rillettes také s kyselým okurkem.
Stáhněte si nejnovější akční leták