2 kg prorostlého bůčku bez kosti
400 ml bílého vína
4 lžičky soli
snítka rozmarýnu
chléb a jarní cibulka k podávání
Bůček nakrájejte na malé kostičky o velikosti asi 2 cm, ty vložte do silnostěnného hrnce, promíchejte se solí a podlijte polovinou vína. Hrnec přiklopte poklicí a bůček nechte na mírném plameni pomalu vypékat.
Maso by se mělo dusit v sádle, proto případně dolévejte víno, aby se maso nesmažilo. Rozmarýn nasekejte na malé kousky a asi po třech hodinách ho přidejte k masu.
Zhruba po čtyřech hodinách by mělo být maso měkké. Roztrhejte ho vidličkou na menší kousky a spolu s výpekem ho dejte do sklenic. Kousky masa zatlačte vidličkou pod hladinu sádla, aby v něm ztuhly. Povrch rillettes můžete ozdobit rozmarýnem.
Podávejte na chlebu a dozdobte pokrájenou jarní cibulkou.