100 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
20 g kakaa
70 g Vepřové sádlo škvařené 500 g
60 g rybízové marmelády
Dále potřebujeme:
potravinářskou fólii a pečící papír
Tip pro vás:
Do těsta můžete přidat také 50 g mletých vlašských ořechů.
Nejlépe se důlky plní marmeládou s použitím cukrářského sáčku nebo běžného sáčku s odstřiženým rožkem.
Cukr, mouku kakao a sádlo smícháme dohromady a rukama vypracujeme tužší těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme přes noc odležet v lednici.
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Z těsta oddělujeme části po cca 5 – 7 g a ručně z nich vytvarujeme stejnoměrné kuličky, které vyskládáme na připravený plech. Do jejich středu vyhloubíme důlek kulatým držadlem vařečky a poté pečeme v troubě 10 minut.
Hotové sádlovky necháme vychladnout. Důlky poté naplníme rybízovou marmeládou.