1 kg vepřového masa - ideálně plece
4 ks středně velké cibule
0,5 kg kysaného zelí
150 g Valašský špek
2 stroužky česneku
1 lžička kmínu
2 lžíce Vepřové sádlo škvařené 500 g
1,5 lžíce sladké mleté papriky
2 lžíce hladké mouky
1,5 l kuřecího nebo hovězího vývaru
sůl
100 g zakysané smetany.
TIP PRO VÁS:
Na segedínském guláši si nejlépe pochutnáte až druhý den, kdy se chutě jednotlivých surovin skvěle prolnou.
Při vaření můžete použít kuřecí i hovězí vývar. Hovězí vývar dodá guláši výraznější chuť.
V Maďarsku, zemi původního pokrmu, zvaného Székelygulyás, se jako příloha běže podává opékaná nebo vařená brambora. V Česku jako tradiční příloha vede jednoznačně houskový knedlík.