Na quesadillu:
1 velká tortilla (nebo 2 malé)
3 plátky Pikant slanina
hrst nastrouhaného sýru typu gouda
hrst rukoly, nebo salátu
1 rajče
1 paprika
Na ozdobení: Rajče, paprika a bylinky
Pokud máme velkou placku, tak ji naplníme do poloviny a poté přehneme. V případě malé placky použijeme dvě, které dáme na sebe a náplň mezi ně. U malých placek se ovšem připravte na to, že může část surovin vypadávat ven pri konzumaci. .
Na zapečení budeme potřebovat kontaktní gril, nebo pánev.
Nastrouháme goudu a rovnoměrně ji rozprostřeme po ploše tortilly. Nedáváme ji ale až úplně ke kraji, zbytečně pak při grilování vytéká ven. Z rajčete vyřízneme tuhý střed a ideálně i mokré jadřince. Rajče a papriku potom nakrájíme na malé kostičky a posypeme povrch placky. Slaninu rozkrojíme na menší části, rukolu či salát natrháme a vše vložíme dovnitř.
Přiklopíme (nebo zakryjeme druhou plackou), zlehka přimáčkneme a dáme zapékat do kontaktního grilu. V případě přípravy menších placek na pánvi doporučujeme vložit placek na rozpálenou pánev a zakrýt zhora talířem. Veškeré teplo se tak bude soustředit do placek a obsah se rychleji prohřeje. V průběhu opékání je však třeba placku otočit. Při opékání na sucho se její povrch poměrně rychle spálí.
Po zapečení rozkrojíme na trojúhelníčky, ozdobíme zbylou zeleninou a bylinkami a můžeme jíst.
TIP PRO VÁS:
Quesadilla je perfektní v kombinaci se zakysanou smetanou, kterou dochutíte solí, pepřem a čerstvými bylinkami.