Příprava

Pokud máme velkou placku, tak ji naplníme do poloviny a poté přehneme. V případě malé placky použijeme dvě, které dáme na sebe a náplň mezi ně. U malých placek se ovšem připravte na to, že může část surovin vypadávat ven pri konzumaci. . Na zapečení budeme potřebovat kontaktní gril, nebo pánev. Nastrouháme goudu a rovnoměrně ji rozprostřeme po ploše tortilly. Nedáváme ji ale až úplně ke kraji, zbytečně pak při grilování vytéká ven. Z rajčete vyřízneme tuhý střed a ideálně i mokré jadřince. Rajče a papriku potom nakrájíme na malé kostičky a posypeme povrch placky.  Slaninu rozkrojíme na menší části, rukolu či salát natrháme a vše vložíme dovnitř. Přiklopíme (nebo zakryjeme druhou plackou), zlehka přimáčkneme a dáme zapékat do kontaktního grilu. V případě přípravy menších placek na pánvi doporučujeme vložit placek na rozpálenou pánev a zakrýt zhora talířem. Veškeré teplo se tak bude soustředit do placek a obsah se rychleji prohřeje. V průběhu opékání je však třeba placku otočit. Při opékání na sucho se její povrch poměrně rychle spálí. Po zapečení rozkrojíme na trojúhelníčky, ozdobíme zbylou zeleninou a bylinkami a můžeme jíst. TIP PRO VÁS: Quesadilla je perfektní v kombinaci se zakysanou smetanou, kterou dochutíte solí, pepřem a čerstvými bylinkami.

V tomto receptu najdete

Stáhněte si nejnovější akční leták