Příprava

Těsto vypracujte z vychlazených surovin. Zpracujte v robotu nebo ručně, jak vám vyhovuje. Hotovou nelepivou kouli těsta nechejte hodinu odpočívat v lednici. Poté vyndejte a nechejte 10 minut ohřát při pokojové teplotě a poté rozválejte na tenkou placku. Suroviny jsou na koláčovou formu o průměru cca 27–29 cm. Takže kolo těsta rozválejte větší než tento průměr. Tenké těsto opatrně přeneste do formy, zvedněte kolem okraje a uhlaďte jeho povrch. Dno propíchejte vidličkou a položte na něj kus pečícího papíru. Na ten vysypejte půl kila velkých fazolí. Fazole si můžete schovat v krabičce někde v šuplíku a používat je na všechny koláče s předpečeným korpusem. Dejte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte 15 minut. Po této době sundejte fazole s pečícím papírem, a ještě dopečte dalších 5 minut. Vyndejte z trouby a nalijte na korpus náplň. Náplň si připravte během pečení korpusu. Sýr nastrouhejte, šunku nakrájejte na kostičky nebo plátkovou šunku na kousky. Cherry rajčata rozkrojte napůl a petrželku nasekejte. Podle sezony můžete přidat i medvědí česnek nebo třeba listový špenát. Vejce vyšlehejte se solí a pepřem. Přidejte zakysanou smetanu a opět vyšlehejte. Je to celkem snadné, stačí použít ruční metličku. Nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr, šunku a zelené bylinky. Teď pro změnu míchejte vařečkou, protože by se sýr zachytával v metličce. Nalijte směs na předpečený korpus. Nahoru naskládejte poloviny cherry rajčat. Pokud vám zbylo pár kousků těsta, když jste ho tvarovali do formy, vykrojte pár kytiček a naskládejte také na povrch náplně. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 30 minut dozlatova. Nechejte lehce prochladnout a podávejte. Chutná skvěle studený, vlažný i teplý.
Stáhněte si nejnovější akční leták