NA ŘÍZKY:
4 plátky vepřové krkovice bez kosti
2 ks vejce
5 - 6 lžic hladké mouky
3 ks tvrdých rohlíků nastrouhaných na strouhanku
sůl
200 g Vepřové sádlo škvařené 500 g
NA SALÁT:
1,2 kg brambor varného typu A (do salátů)
1 ks velká mrkev
80 g celeru
80 g kořenové petržele
1 ks malá cibule
4 ks vejce vařená natvrdo
160 g nakládaných okurek
2 lžíce láku z nakládaných okurek
6-8 lžic majonézy
2 lžičky plnotučné hořčice
sůl, mletý černý pepř
PŘÍPRAVA ŘÍZKŮ:
PŘÍPRAVA SALÁTU:
TIP PRO VÁS:
Řízky smažené na vepřovém sádle mají jedinečnou a nezaměnitelnou chuť v porovnání s řízky smaženými na rostlinném oleji. Přečtěte si také náš článek o sádle a jeho vlivu na lidské zdraví