Špenátové palačinky s Amálkou a sýrovou pomazánkou | MP Krásno
Suroviny

Na čtyři kusy palačinek:
1 ks vejce
120 ml polotučného mléka
50 g čerstvých špenátových listů
1/2 lžičky soli
špetka mletého bílého pepře
120 ml vody
125 g hladké mouky
Na náplň:
120 g měkkého másla
120 g polotučného tvarohu
1 lžíce zakysané smetany
sůl a pepř dle chuti
1 stroužek prolisovaného česneku
250 g Amálka šunka nejvyšší jakosti

Příprava

Na 4 kusy palačinek

Příprava těsta:

Do mísy nalijte mléko, vejce a čerstvé špenátové listy. Rozmixujte mixérem na hladkou směs. Přidejte zbylé suroviny a opět promixujte.

Díky mixéru připravíte krásně jemné a nadýchané palačinkové těsto. To nechejte minimálně deset minut odpočívat.

Palačinky smažte na nepřilnavé pánvi na malém množství rostlinného oleje. Palačinky budou trochu silnější než běžné palačinky, na které jste zvyklí.

Příprava náplně: 

Měkké máslo vyšlehejte s tvarohem a zakysanou smetanou. Ochuťte solí a pepřem a také stroužkem česneku. Když máte čerstvé bylinky – petržel nebo pažitku, jemně je nasekejte a přidejte do náplně.

Připravenou pomazánku rozdělte na čtyři části a každou namažte jednu palačinku. Nahoru naskládejte plátky šunky. Zamotejte, rozkrojte napůl a ihned podávejte.

Je to také skvělá svačina pro školáky i dospělé.


Volná místa Akční leták Ochutnávky