Příprava

Nejprve si připravte marinádu. Víno přelijte do hrnce spolu s vývarem, přidejte zeleninu pokrájenou na větší kusy, bylinky, muškátový oříšek. Vymačkejte do ní šťávu z citronu a obě půlky vymačkaného citronu dejte rovněž do hrnce. Lehce osolte, opepřete a přiveďte k varu. Nechte probublávat 5 minut, pak nechte zchladnout a vyndejte půlky citronů. Vložte do marinády maso nakrájené na 3centimetrové kousky a nechte 24 hodin stát v chladu. Občas promíchejte. Poté maso vyjměte z marinády a důkladně osušte. Marinádu uschovejte. V hrnci rozpalte sádlo a postupně na něm maso ze všech stran opečte. Přidejte máslo a 8 lžic marinády, promíchejte, případně ještě přilijte marinádu, a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 °C asi na 30–35 minut. Podávejte s knedlíky nebo šťouchanými brambory.
Stáhněte si nejnovější akční leták