Příprava

  1. Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kostky o hraně 1 cm. Vložte je do hrnce se studenou vodou.
  2. Oloupejte a očistěte cibuli a pórek. Obojí nakrájejte najemno.
  3. V kastrolu rozpusťte a rozpalte vepřové sádlo a nechejte na něm zesklovatět cibuli a pórek. Nesmažte dozlatova.
  4. Přidejte nakrájené brambory a rozmíchejte.
  5. Přidejte kuřecí vývar, sůl a pepř a přiveďte k varu.
  6. Po přivedení do varu stáhněte oheň a vařte do změknutí brambor.
  7. Poté vše pečlivě rozmixujte tyčovým mixérem a přeceďte přes jemné síto zpátky do kastrolu.
  8. Polévku zjemněte mlékem a tučnou smetanou a krátce prohřejte, ale nevařte. Polévku ještě za tepla v případě potřeby dosolte a opepřete.
  9. Mezitím na pánvi krátce orestujte plátky slaniny a poté je vložte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
  10. Polévku podávejte ozdobenou lístky petrželky a doplňte ji o orestované plátky slaniny.
TIP PRO VÁS Tradičně se polévka Vichyssoise podává zastudena. Perfektně ovšem chutná i teplá.
Stáhněte si nejnovější akční leták