200 g zadního hovězího
40 g nakládaných okurek
30 g oloupané šalotky
20 g kečupu
15 g dijonské hořčice
2 žloutky
1 lžíce najemno nakrájené pažitky
1 lžička olivového oleje
1 lžička soli
Špetka čerstvě umletého pepře
Pažitka a rybí očka na dozdobení
Skvělou alternativou klasického tatarského bifteku je Belgický tatarák. K němu budete potřebovat:
400 g zadního hovězího
50 g parmazánu
30 g oloupané cibule šalotky
20 g okurek Cornichon
20 g kaparů
3 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 lžička čerstvě umletého pepře
Na majonézu budete potřebovat:
100 g majonézy
30 g kečupu
1 lžička brandy
1 lžička citronové šťávy
1 lžička tabasca
1 lžička worcestrové omáčky
1 lžička soli
1 lžička čerstvě umletého pepře
Piemontský tatarák:
100 g hovězí svíčkové nebo zralého roštěnce
15 g kaparů
15 g parmezánu
10 g ančoviček
10 g oloupané šalotky
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
Špetka čerstvě namletého pepře
TIP!
Žloutek můžete rovnou zamíchat do masa a pokrm podávat již jako hotový.
Tatarský biftek je potřeba zamíchat opravdu rychle, aby se maso příliš nezahřálo v pokojové teplotě.
PŘÍPRAVA BELGICKÉHO TATARÁKU
PŘÍPRAVA PIEMONTSKÉHO TATARÁKU