200 g vyzrálého hovězího masa
1 lžíce sójové omáčky
čerstvě namletý pepř
salátové listy
1/2 salátové okurky
1 červená cibule
1 jarní cibulka
čerstvá máta
čerstvý koriandr
2 červené chilli papričky
šálek cherry rajčátek
1 limeta
NA DRESINK:
2 lžíce rybí omáčky
1 lžíce hnědého třtinového cukru
šťáva ze 2 limetek
Plátek hovězího masa potřete sójovou omáčkou a nechte chvilku marinovat. Listy salátu omyjte a osušte, rajčátka přepulte. Okurku oloupejte a podélně rozpulte, odstraňte lžící vnitřek se zrníčky a nakrájejte ji příčně na tenké plátky.
Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na malé klínky, jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky.
Rozpalte těžkou litinovou pánev. Maso nechte okapat, po obou stranách ho opepřete a vložte na suchou pánev. Opékejte pár minut po obou stranách. Poté ho dejte stranou a nechte vychladnout.
Mezitím si připravte dresink: Smíchejte cukr, rybí omáčku a limetkovou šťávu. Přidejte na plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájené chilli papričky.
Maso nakrájejte na tenké plátky a vložte do jiné mísy. Přidejte k němu okurku, cibuli, jarní cibulku, lístky máty a koriandru a zalijte dresinkem.
Vše lehce promíchejte a přesuňte do misky se salátem. Salát ozdobte rajčaty, čtvrtkami limetky a lístky čerstvé máty a koriandru.