Příprava

Plátek hovězího masa potřete sójovou omáčkou a nechte chvilku marinovat. Listy salátu omyjte a osušte, rajčátka přepulte. Okurku oloupejte a podélně rozpulte, odstraňte lžící vnitřek se zrníčky a nakrájejte ji příčně na tenké plátky. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na malé klínky, jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky. Rozpalte těžkou litinovou pánev. Maso nechte okapat, po obou stranách ho opepřete a vložte na suchou pánev. Opékejte pár minut po obou stranách. Poté ho dejte stranou a nechte vychladnout. Mezitím si připravte dresink: Smíchejte cukr, rybí omáčku a limetkovou šťávu. Přidejte na plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájené chilli papričky. Maso nakrájejte na tenké plátky a vložte do jiné mísy. Přidejte k němu okurku, cibuli, jarní cibulku, lístky máty a koriandru a zalijte dresinkem. Vše lehce promíchejte a přesuňte do misky se salátem. Salát ozdobte rajčaty, čtvrtkami limetky a lístky čerstvé máty a koriandru.
Stáhněte si nejnovější akční leták