Trhané vepřové maso | MP Krásno
Suroviny

1 kg vepřové krkovice
1 lžíce Vepřové sádlo škvařené 500 g
10 g soli
1 lžíce hrubě mletý pepř
6 ks kyselé okurky
2 ks červená cibule
3 lžíce hořčice
pečivo

Příprava
  1. Rozehřejte troubu na 100 °C.
  2. Maso ze všech stran potřete rozpuštěným sádlem, osolte a opepřete. Přemístěte ho do pekáče a přilijte vodu do výšky přibližně 2 cm.
  3. Pekáč důkladně přikryjte alobalem a vložte do rozehřáté trouby na deset hodin.
  4. Poté sundejte alobal, maso přelijte výpekem a dejte zpět do trouby již bez alobalu dopéct na další čtyři hodiny.
  5. Maso poté nechejte odpočinout v pekáči, než částečně vychladne. Maso musí být teplé, ne však již vlažné. Poté ho s pomocí dvou vidliček přímo v pekáči natrhejte na vlákna a menší kousky. Půjde to hravě.
  6. Natrhané maso důkladně promíchejte s výpekem v pekáči a dejte ho do mísy.
  7. Okurku nakrájejte šikmo na tenčí plátky. Oloupanou červenou cibuli nakrájejte na tenké a jemné měsíčky.
  8. Připravené pečivo podélně rozkrojte, namažte hořčicí, kterou máte rádi a obložte ho natrhaným vepřovým masem. Přidejte kyselou okurku a červenou cibuli.

Tip pro vás: Výpek lze doplnit také cibulí, kterou je možné přidat do pekáče po prvních deseti hodinách pečení a následně ji společně péct s masem. Můžete přidat také česnek, nakrájený na plátky.

Přejeme vám dobrou chuť.


Volná místa Akční leták Ochutnávky