Příprava

  1. Máslo rozpustíme v kastrolku na mírném plameni.
  2. Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozpuštěné máslo a pak i další suroviny (mléko, vejce, cukr krupice, sůl, slivovice, prášek do pečiva) a vše důkladně promícháme metlou.
  3. Těsto necháme odpočinout při pokojové teplotě 10 minut.
  4. Na pánvi rozpálíme sádlo na středním plameni.
  5. Promícháme si těsto a naběračkou jej lijeme tenkým pramínkem do rozpáleného sádla tak, aby vznikl nepravidelný šnek.
  6. Smažíme dozlatova zhruba minutu z každé strany.
  7. Hotové smaženky vyndáváme ideálně děrovanou obracečkou a pokládáme na kuchyňský papír, který odsaje přebytečné sádlo.
  8. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.
  9. Smaženky jsou výborné s marmeládou nebo brusinkami.
Stáhněte si nejnovější akční leták