Příprava

  1. Vepřové sádlo utřete společně s máslem, cukrem a vaječnými žloutky do pěny.
  2. Poté přidejte citronovou kůru a přidávejte střídavě mléko a vaječný sníh. Jako poslední přidejte do směsi mouku, do které jste před tím důkladně zamíchali prášek do pečiva.
  3. Obě dvě poloviny formy na beránka (ideálně z kameniny) vymažte důkladně sádlem a vysypte strouhankou. V místě, kde má beránek čumáček a očička vložte hrozinky.
  4. Těsto nalijte do formy přibližně jeden cm pod okraj.
  5. Přiklopte formu druhou polovinou a vložte do vyhřáté trouby.
  6. Přibližně pět minut pečte beránka na 220 °C, poté stáhněte teplotu v troubě na 160°C a pečte přibližně jednu hodinu.
Stáhněte si nejnovější akční leták