Vepřová plec pečená s fazolemi a klobásou | MP Krásno
Suroviny

1 kg vepřové plece vcelku
2 ks větší červené cibule
5 stroužků česneku
1 plechovka červených fazolí v nálevu
1 plechovka bílých fazolí v nálevu
4 Valašská klobása
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce sladké uzené papriky
1 lžička mletého černého pepře
2 lžičky soli
4 bobkové listy
700 g rajčatové passaty
Vepřové sádlo škvařené 500 g

Příprava
  1. Maso nechejte vcelku a ostrým nožem do něj shora nakrájejte zářezy do tvaru mřížky.
  2. Smíchejte olivový olej, papriku, pepř a sůl a tuto pastu vetřete ze všech stran do masa.
  3. Zahřejte hrnec, rozpusťte v něm 2 lžíce sádla a maso na něm ze všech stran opečte. Poté vyndejte maso stranou a do hrnce dejte cibuli nakrájenou na měsíčky, rozmáčknuté stroužky česneku, klobásu nakrájenou na kolečka. Společně opékejte, dokud cibule nezačne tmavnout.
  4. Zalijte rajčatovou passatou, promíchejte a nahoru položte opečený kus masa. Kolem rozházejte bobkové listy. Přiklopte pekáčem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, hodinu a půl.
  5. Poté přidejte scezené fazole z plechovky, lehce promíchejte. Vraťte do trouby a pečte další půl hodiny až hodinu. Záleží na tom, jak vysoký kus masa máte.
  6. Sundejte poklici a ještě pár minut dopečte masu křupavou kůrku.

Volná místa Akční leták Ochutnávky