Příprava

  1. Maso nechejte vcelku a ostrým nožem do něj shora nakrájejte zářezy do tvaru mřížky.
  2. Smíchejte olivový olej, papriku, pepř a sůl a tuto pastu vetřete ze všech stran do masa.
  3. Zahřejte hrnec, rozpusťte v něm 2 lžíce sádla a maso na něm ze všech stran opečte. Poté vyndejte maso stranou a do hrnce dejte cibuli nakrájenou na měsíčky, rozmáčknuté stroužky česneku, klobásu nakrájenou na kolečka. Společně opékejte, dokud cibule nezačne tmavnout.
  4. Zalijte rajčatovou passatou, promíchejte a nahoru položte opečený kus masa. Kolem rozházejte bobkové listy. Přiklopte pekáčem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, hodinu a půl.
  5. Poté přidejte scezené fazole z plechovky, lehce promíchejte. Vraťte do trouby a pečte další půl hodiny až hodinu. Záleží na tom, jak vysoký kus masa máte.
  6. Sundejte poklici a ještě pár minut dopečte masu křupavou kůrku.
Stáhněte si nejnovější akční leták