1 kg Vepřového masa - plec
400 g mrkve
150 g cibule
90 g Vepřové sádlo škvařené 500 g
30 g másla
20 g hladké mouky
20 g cukru krupice
700 ml kuřecího vývaru
sůl, pepř a špetka muškátového oříšku
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso naporcujeme na kostky o velikosti zhruba 3 cm. Mrkev nakrájíme na silná kolečka – zhruba půl cm.
Cibuli za stálého míchání orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme maso a restujeme tak dlouho, dokud se šťáva, kterou maso pustilo, neodvaří.
Pak přidáme mouku a minutku mícháme. Dále přidáme 500 ml vývaru, lžičku soli, špetku muškátového oříšku a dvě špetky pepře a dobře promícháme.
Přivedeme k varu, ubereme plamen, přikryjeme poklicí a dusíme 35 minut.
Přilejeme zbývající vývar, přidáme mrkev a dusíme dalších 20 minut (nebo dokud není mrkev měkká). Pak vmícháme cukr a dle potřeby dosolíme a opepříme.
Odstavíme z plamene a na závěr vmícháme máslo.