Příprava

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso naporcujeme na kostky o velikosti zhruba 3 cm. Mrkev nakrájíme na silná kolečka - zhruba půl cm. Cibuli za stálého míchání orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme maso a restujeme tak dlouho, dokud se šťáva, kterou maso pustilo, neodvaří. Pak přidáme mouku a minutku mícháme. Dále přidáme 500 ml vývaru, lžičku soli, špetku muškátového oříšku a dvě špetky pepře a dobře promícháme. Přivedeme k varu, ubereme plamen, přikryjeme poklicí a dusíme 35 minut. Přilejeme zbývající vývar, přidáme mrkev a dusíme dalších 20 minut (nebo dokud není mrkev měkká). Pak vmícháme cukr a dle potřeby dosolíme a opepříme. Odstavíme z plamene a na závěr vmícháme máslo.
Stáhněte si nejnovější akční leták