Šunková klobása 200 g
1/2 stredne veľkej tekvice hokkaido
200 g šalátu
100 g rukoly
100 g goudy
50 g tekvicových semienok
olivový olej
pár kvapiek citrónovej šťavy
štipka soli a korenia
Naše šunková klobása je chutná vařená, pečená, smažená i grilovaná. Můžete si ji dát s dobrým pečivem nebo s bramborovou kaší, ale s tímhle svěžím salátem si ji opravdu zamilujete.
Připravte si šunkovou klobásu a dýni na gril. Klobásu stačí vyndat ze sáčku. Dýni nakrájejte na plátky a zbavte ji semínek. Vše naskládejte na gril. Dýni lehce potřete olivovým olejem a ochuťte solí a pepřem. Grilujte z obou stran.
Mezitím, co se griluje, připravte salát. Z olivového oleje citronové šťávy, soli a pepře umíchejte zálivku. Ve velké misce smíchejte drobné listové saláty, goudu nakrájenou na malé kostky. Přidejte grilovanou, na menší kousky pokrájenou dýni. Zalijte zálivkou a promíchejte.
Dýňová semínka opečte na suché pánvi na plotně. Zasypejte salát na talíří a přidejte dokřupava grilovanou klobásu. Ihned podávejte.
Přejme Vám dobrou chuť!