200 g Amálka šunka najvyššej kvality 300 g mrazeného hrášku 100 g bielej časti póru 1/2 strúčika cesnaku 4 lyžice olivového oleja 1 lyžička citrónovej šťavy 4 listy mäty 1/2 lyžičky soli celozrnný hriankový chlieb jarná cibuľka na ozdobu
Príprava
Hrášok a na kolieska nakrájaný pór dajte do hrnca a zalejte vodou. Varte päť minút na strednom plameni. Zlejte vodu a hrášok s pórom nechajte vychladnúť.
Oboje presuňte do vyššej úzkej nádoby. Pridajte prelisovaný cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu, mätové listy a soľ. Rozmixujte tyčovým mixérom. Zmes nemusí byť úplne hladká.
Hriankový chlieb opečte dochrumkava v hriankovači. Šunku medzitým nakrájajte na malé kocky.
Opečené hrianky natrite hráškovým pestom, poriadne vysokú vrstvu. Navrch nasypte šunku a na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku.
Na tomto webu používáme cookies, na jejichž základě můžeme analyzovat návštěvnost a personalizovat reklamy. Předpokládáme, že dalším prohlížením našich stránek s použitím cookies souhlasíte. Více informací zde.