Největší zastoupení by v dětském jídelníčku mělo mít maso kuřecí, krůtí, králičí a případně libové vepřové, telecí či hovězí. Nejvhodnější tepelnou úpravou masa je dušení nebo vaření, a v menší míře i pečení. Od masných výrobků se očekává, že by neměly obsahovat příliš mnoho soli a přídavných látek. Množství soli v mase, uzeninách a samozřejmě dalších potravinách, by mělo být hlídáno zejména v kojeneckém a batolecím věku, kdy je použití soli téměř zapovězeno. Uzeniny vybírejte výhradně s vysokým obsahem masa a nižším obsahem tukové vložky.V Krásnu nám záleží na zdravé budoucnosti dětí. Proto jsme připravili speciální dětskou řadu produktů. Uzeniny pro děti připravujeme z těch nejlepších surovin, dáváme do nich jen nezbytné množství soli a všechny vyrábíme přirozeně bezlepkové. S výběrem kvalitních dětských produktů vám pomůže naše hravá dvojka Kája a Amálka, kteří jsou maskoty našich produktů pro nejmladší. Vyzkoušejte třeba Amálčiny barevné a hravé párky pro děti nebo šunku nejvyšší jakosti s obsahem masa 92 %. Pro mlsné jazýčky máme také Kájovy párky pro děti s vyváženou recepturou nebo pochoutku Vysočina Kája se sníženým obsahem tuku a soli. Pro kluky jsme připravili ještě Kájovu šunku nejvyšší jakosti opět s 92 % obsahem masa.Jelikož grilovací a opékací sezóna právě začala, můžete svým dětem dopřát také naše kvalitní rošťácké špekáčky.