V pořadu České televize Hobby naší doby předvedl kus svého kulinářského umu řeznický mistr Karel Pilčík. Majitel firmy MP Krásno, a.s. společně s herečkou Jiřinou Bohdalovou připravil vynikající letní grilované jídlo.SUROVINY:
  • 4 klobásy
  • 3 zralá avokáda
  • šťáva z 1/2 limety
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 150 g rajčat
  • 2 jarní cibulky
  • 1 chilli paprička
  • sůl, pepř
  • bagety
Základem perfektního grilování je kvalitní a pravá Valašská klobása. Recepturu této jedinečné regionální klobásy využívá rodina Pilčíků bezmála 30 let a obsahuje mimo jiné i majoránku a jemně drcený kmín.Salsu tvoří zralé avokádo, které rozkrojíme a využijeme z něj vnitřní zelenou dužninu. Tu smícháme s nakrájenou jarní cibulkou a rajčetem. Vmícháme lžíci limetkové šťávy, sůl, čerstvě mletý pepř a dvě lžíce olivového oleje.Zlehka nakrojené klobásky položíme na rozpálený gril a ke konci jejich doby na grilu přidáme na grilovat podélně rozkrojené (ale nedokrojené) bagetky, aby se prohřály a dostaly křupavou kůrku.Bagetky po opečení potřeme silnější vrstvou salsy a vložíme do nich ogrilované klobásky.Přejeme vám dobrou chuť.Podívejte se na celé video přímo na webu České televizeVideo - Hotdog s klobásou a avokádovou salsou
Stáhněte si nejnovější akční leták