Vysočina je oblíbená klasika. Výrobní proces tohoto salámu je dlouhý. Od narážení až po vysušení trvá dva až tři týdny. Výsledkem je nejen dlouhá trvanlivost, ale také skvělá chuť.U dětské varianty jsme se zaměřili především na snížení obsahu soli. Na 100 g výrobku přidáváme pouze 2,4 g soli. Proč? Děti mají více chuťových pohárků než my dospělí, a tedy i intenzivnější chuťové vjemy. Příliš mnoho soli u nich může rozvinout návyk na nevhodné, chuťově výrazné potraviny, jako je fastfood, brambůrky nebo oříšky.V salámu Kája Vysočina jsme šetřili i tukem, lepek jsme vynechali úplně, jako u většiny našich produktů. Zato jsme se rozšoupli s masem – na 100 g výrobku jsme použili 130 g masa. Takže bychom se nedivili, kdybyste chodili dětem ujídat.