35626.jpg
Nebyla to ale jednoduchá cesta, jak vzpomíná majitel společnosti Krásno Karel Pilčík. Firmu zprivatizoval v roce 1993. Tehdy se ovšem jednalo o malou a zastaralou lokální provozovnu, která vyžadovala ohromnou spoustu investic. Karel Pilčík budoval Krásno trpělivě krok za krokem, modernizoval výrobu, a díky svému nasazení dotáhl společnost dokonce do stovky nejlepších tuzemských podniků. Nestojí za ním přitom žádná nadnárodní společnost ani uskupení investorů.rodokmen1_vyznaceni_reznici.jpg„Na Valašsku je řeznická tradice obzvláště silná, já sám jsem toho důkazem. Pocházím z rodiny, kde se řeznictví předává z generace na generaci už od poloviny 19. století. Reprezentuji pátou generaci, tu šestou tvoří moje děti, které jsou spolu se mnou ve vedení firmy,“ říká Karel Pilčík a právě na rodinné vazby klade velký důraz. Díky nim je Krásno mezi obdobně velkými tuzemskými podniky naprosto unikátní.„Jsme opravdovou rodinnou firmou, což je nesmírně zavazující. Vzhledem k tomu, že s Krásnem je jednoznačně spojeno naše jméno, dbáme na maximální kvalitu masa a uzenin,“ shodují se Pilčíkovi. „To začíná zodpovědným výběrem prvotřídních surovin a končí detailním laděním valašských receptur. Na všechny tyto činnosti sami dohlížíme.“

Vylepšují výrobu i receptury

Uzeniny a maso z Krásna nyní prodávají téměř všechny obchodní řetězce působící na českém trhu a kromě toho také řada nezávislých a specializovaných prodejen. Krásno má navíc také silnou síť vlastních prodejen. Část produkce míří i na zahraniční trhy, především na Slovensko a do Maďarska.Pilčíkovi i nadále investují do modernizace provozu a zároveň sledují nejnovější potravinářské trendy. Rodinná firma totiž sice staví na tradičních valašských recepturách, které dávají uzeninám výjimečnou chuť, propojuje je však s moderními postupy, které vyžadují spotřebitelé, hledající optimální nutriční složení potravin. V nabídce Krásna je proto stále více výrobků bez nejrůznějších alergenů, především lepku či laktózy, a klesá i podíl přídatných látek, tzv. „éček“, stejně jako soli.V Krásnu nezapomínají ani na minulost a rodinnou tradici. Proto přímo v areálu podniku vzniklo v roce 2015 Muzeum řeznictví, které připomíná kumšt valašských řezníků. Návštěvníci se v něm mohou vydat proti proudu času až do poloviny 19. století a prohlédnout si třicítku nádherně zrekonstruovaných strojů z meziválečného období. „Jsou jedinečné a po kompletní renovaci plně funkční,“ zakončuje majitel Krásna.img_0947-300x217.jpg 
Stáhněte si nejnovější akční leták