39470.png
Na první pohled by se zdálo, že opékání špekáčků a jiných uzenin není žádná věda. Opak je však pravdou. Nepodceňujte jejich výběr ani přípravu, která má své osvědčené postupy.Kvalita na prvním místěV prvé řadě je důležitý výběr kvalitních uzenin a špekáčků. Pravý špekáček by měl obsahovat 70 – 80 % masa vepřového, hovězího a kousky špeku. Nezapomeňte číst etikety, které vám prozradí složení špekáčků. Vyhnete se tak uzeninám, které klamou spotřebitele svým názvem, jako jsou buřty, buřtíky nebo opékáčky, ale k pravému špekáčku mají velmi daleko.V MP Krásno najdete množství uzenin a špekáčků, které jsou na opékání nejvhodnější. Milovníkům palčivé chuti určitě přijdou vhod čertovské špekáčky a labužníkům naše špekáčky Premium s lahodnou masitou chutí. Nezapomněli jsme ani na vaše ratolesti, které mohou ochutnat bezlepkové rošťácké špekáčky se zvýšeným obsahem hovězího masa. Na ohni je výborný také šunkový točený salám. Za použití jednoduchého roštu si můžete opéct i tradiční trampské cigáro.Důležité je správné nařezáníŠpekáček je potřeba nařezat z hora i ze stran, na tzv. „ježka“, aby se dobře propekl i uvnitř. Samozřejmě ani zde se fantazii meze nekladou a špekáček můžete nařezat do různých tvarů. Dávejte však pozor, aby konce nebyly příliš tenké, snadno se pak spálí.13241272_1128911900481619_7558388311766704775_n.pngA jak nemít z lahodné uzeniny uhlík?Mějte trpělivost, opékání nesmíte uspěchat. Špekáčky v žádném případě neopékejte přímo v plamenech. Nepropekly by se a snadno byste je spálili. Začněte opékat pomalu a výše nad ohněm, aby se správně zahřála vnitřní část. Skvělé je i pomalé opékání nad žhavými uhlíky, bez plamenů. Až v poslední fázi pečení dejte špekáčky kousek nad plameny, abyste vytvořili ten správně křupavý povrch. Pravidelně je také otáčejte ze všech stran, aby se nepřipálily.Víte, kde rozdělat ohniště tak, abyste si užili opékání a nedostali pokutu nebo neohrozili přírodu? Seznam veřejných ohnišť naleznete zde: www.krasnosvet.cz
Stáhněte si nejnovější akční leták