35708.jpg
  1. Nakupujte pouze kvalitní uzeniny. Zaměřte se na složení a obsah masa. Suroviny nechte před grilováním odpočinout při pokojové teplotě
  2. Také uzeniny si zaslouží marinádu. Nemusí být nijak složitá – základem může být olivový olej, sůl a pepř.
  3. Hlídejte si teplotu grilu. Ve středu grilu na mřížce by se měla pohybovat mezi 250° a 300 °C. Pokud používáte gril na dřevěné uhlí, nechte palivo v grilu rozpalovat zhruba 40 minut, aby na něm vznikla vrstva zbarvená do běla. Pokud používáte plynový gril, předehřejte ho 15 až 20 minut před grilováním.
  4. Správně si načasujte postup grilování. Menší kusy, jako jsou právě párečky nebo grilovací klobásy, podávejte ihned přímo z grilu.
  5. Chystáte táborák? Nepodceňujte ani přípravu špekáčků. Nařízněte je do jedné třetiny křížovým zářezem z obou stran a opékejte je dozlatova v horkém vzduchu, který stoupá z ohně, nikoliv přímo v plamenech.

Grilovací tipy řezníka Dana

MP Krásno má ve své nabídce celou škálu kvalitních grilovacích uzenin. Všechny tyto produkty jsou bez lepku a mají vysoký obsah masa.
Stáhněte si nejnovější akční leták