- Nakupujte pouze kvalitní uzeniny. Zaměřte se na složení a obsah masa. Suroviny nechte před grilováním odpočinout při pokojové teplotě
- Také uzeniny si zaslouží marinádu. Nemusí být nijak složitá – základem může být olivový olej, sůl a pepř.
- Hlídejte si teplotu grilu. Ve středu grilu na mřížce by se měla pohybovat mezi 250° a 300 °C. Pokud používáte gril na dřevěné uhlí, nechte palivo v grilu rozpalovat zhruba 40 minut, aby na něm vznikla vrstva zbarvená do běla. Pokud používáte plynový gril, předehřejte ho 15 až 20 minut před grilováním.
- Správně si načasujte postup grilování. Menší kusy, jako jsou právě párečky nebo grilovací klobásy, podávejte ihned přímo z grilu.
- Chystáte táborák? Nepodceňujte ani přípravu špekáčků. Nařízněte je do jedné třetiny křížovým zářezem z obou stran a opékejte je dozlatova v horkém vzduchu, který stoupá z ohně, nikoliv přímo v plamenech.