39146.png
I když zákazníci během léta upřednostňují raději lehčí stravu, nezapomínají ani na klasické dovolenkové hity jako trvanlivé salámy. Češi si dovolenou údajně nedovedou představit bez „štangle“ salámu či masové konzervy. Tyto pokrmy k létu neodmyslitelně patří.Které uzeniny jsou vhodné na delší cestu?
  • Suché fermentované uzeniny (lovecký salám, Paprikáš, Poličan)
  • Konzervy a polokonzervy (maso ve vlastní šťávě)
  • Sušená šunka a masa (lososová šunka, pršut)
Které uzeniny ano, ale s opatrností?Kterým uzeninám se při dlouhém cestování raději vyhnout?Jak skladovat uzeniny, aby vydržely čerstvé?
  • Nepoužívejte igelitové sáčky, ideální je potravinová folie, krabičky nebo speciální potravinářský papír.
  • Uzeniny skladujte při teplotách 0 – 5 °C, výjimkou jsou fermentované salámy, které snesou teploty skladování v rozmezí 0 – 20 °C. O tomto pojednává náš článek: jak správně skladovat uzeniny.
  • Konzervy a polokonzervy skladujte při teplotách 5 – 8 ° C, pokud jsou uzavřené, můžete se řídit doporučením výrobce na obalu.
  • Pro přepravu využijte termotašku nebo přenosnou lednici se suchým ledem
 Přejeme vám šťastnou cestu a spoustu krásných zážitků.
Stáhněte si nejnovější akční leták