1 kg Tekvica 60 ml kyslej smotany 100 g Anglická slanina lisovaná 2 strúčiky cesnaku 1 ks póru 2 bobkové listy 1 lyžička kari korenia 2 lyžice masla 1 liter zeleninového vývaru trochu ľanového semienka soľ a korenie podľa chuti
Príprava
Tekvicu rozkrojte, vydlabte a nakrájajte na kocky. Použite bielu časť póru a nakrájajte ju na kolieska. Potom ošúpte a roztlačte cesnak.
V hrnci rozpustite maslo a orestujte na ňom pór. Potom pridajte nakrájanú tekvicu, cesnak a bobkový list. Niekoľko minút smažte a potom zalejte vývarom.
Varte, kým tekvica nezmäkne, a potom vyberte bobkový list.
Obsah hrnca rozmixujte, pridajte kari, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte a ďalej zohrievajte na miernom plameni.
Slaninu nakrájajte na plátky a opečte do chrumkava.
Polievku naberte do misiek, navrch pridajte slaninu a ozdobte smotanou a ľanovými semienkami.
Na tomto webu používáme cookies, na jejichž základě můžeme analyzovat návštěvnost a personalizovat reklamy. Předpokládáme, že dalším prohlížením našich stránek s použitím cookies souhlasíte. Více informací zde.