Příprava

Pečené maso nasekejte ostrým nožem nebo klidně lehce promixujte, pokud chcete opravdu hladkou pomazánku. Zahřejte pánev a dejte do ní nasypejte na kolečka nakrájené bílé části jarní cibulky a nahrubo nasekaný česnek. Smažte jen krátce, aby se uvolnily chutě, ale cibulka zůstala křupavá. Na kolečka nakrájejte i zelené části jarní cibulky. V misce smíchejte maso s osmaženým česnekem a jarní cibulkou (osmaženou i zelenou). Přidejte majonézu nebo bílý jogurt a hořčici. Vše důkladně promíchejte. Pokud je směs příliš suchá, můžete přidat další majonézu/jogurt. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Přidejte najemno nasekanou petrželku. Pomazánku dejte na chvíli do lednice odležet, aby se chutě propojily. Podávejte na čerstvém pečivu. Nejlépe chutná na chlebu. Náš tip: Pokud vám kromě pečeného masa zbyla v pekáči i pečená cibule nebo jiná zelenina, která se pekla s masem, přidejte ji do pomazánky. Bude chutnat ještě lépe.

Stáhněte si nejnovější akční leták