Suroviny

350 g hladké mouky
250 ml mléka + trocha na potření
25 g rozpuštěného másla
25 g čerstvého droždí
1 lžička cukru (zarovnaná)
1 lžička soli
Játrová cihla

Příprava

Připravte si kvásek: Odeberte 100 ml mléka a zahřejte ho tak, aby bylo vlažné. Přisypte lžičku cukru a rozdrobte do mléka droždí. Nechte kvásek asi 15 minut v teple, aby vzešel. Mouku promíchejte se solí, přilijte kvásek, rozpuštěné máslo a ze směsi vypracujte hladké nelepivé těsto.

Těsto rychle rozdělte na dva bochánky a ty vyválejte na kulaté placky o tloušťce asi 3 až 5 mm. Vyložte plech pečicím papírem.

Placky rozdělte na čtyři výseče a srolujte od širokých konců směrem k cípu. Cíp by měl na plechu směřovat dolů. Troubu rozehřejte na 180 °C.

Rohlíky nechte ležet na plechu asi 15 minut, poté je potřete mlékem a pečte 20 minut, dokud nezezlátnou.

Podávejte s játrovou cihlou Krásno.


Volná místa Akční leták Ochutnávky