Suroviny

5 lžic oleje
1 velká cibule
½ lžičky chilli
225 g fazolí
600 g brambor
150 g Venkovská klobása
2 stroužky česneku
600 ml zeleninového vývaru
1/2 menší kapusty
sůl
pepř

Příprava

Fazole namočte přes noc. V hrnci rozehřejte olej a vsypte do něj cibuli pokrájenou na plátky a chilli. Vše poduste asi 10 minut na mírném ohni. Slijte fazole, přidejte je k cibuli a zalijte litrem vody.

Fazole vařte tak dlouho, dokud nebudou měkké. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky. Klobásu nakrájejte na plátky a orestujte ji na pánvi. Ke klobáse přisypte nasekaný česnek, chvíli ho restujte a pak vše přidejte do hrnce s fazolemi.

Přilijte vývar, vsypte brambory, osolte a povařte dalších deset minut. Na závěr přidejte do polévky kapustu nakrájenou na tenké proužky a ještě asi pět minut povařte.


Volná místa Akční leták Ochutnávky