Suroviny

500 g polohrubá mouka
250 g Vepřové sádlo škvařené 500 g
2 ks vejce
3/4 hrnku mlékp
80 g droždí
100 g hrubá mouka
100 g cukr
100 g máslo
Ovoce podle chuti - třešně, jahody, meruňky, švestky, ...

Příprava

Ovocná sezóna je opět tady! Nasbírejte si své oblíbené ovoce a upečte lahodný a šťavnatý koláč s drobenkou. Potěší vás i celou rodinu.

Postup:

  1. Z vlažného mléka, droždí a dvou lžiček cukru nechejte vzejít kvásek. Do misky nasypte mouku, zbytek cukru, vejce, změklé sádlo při pokojové teplotě (nebo tuhé nastrouhané) a kvásek.
  2. Ze surovin zpracujte těsto a dejte rovnou na plech. Ten použijte nevymazaný, a nevysypaný. Těsto je tučné dost. Vymačkejte těsto ručně do stran, abyste udělali zvýšený okraj.
  3. Na těsto můžete dát ovoce mražené nebo čerstvé. Použijte takové, které máte nejradši. – švestky, meruňky, borůvky, rybíz. Kyselé ovoce jako švestky nebo rybíz je vhodné na povrchu lehce posypat krupicovým cukrem.
  4. Připravte si drobenku. Hrubou mouku, cukr a máslo ručně prohnětete tak, aby se suroviny smíchaly, ale drobenka měla sypkou konzistenci. Drobenkou posypejte koláč a pečte ho v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova.

Volná místa Akční leták Ochutnávky