Suroviny

30 ks celé mandle, loupané
30 ks sušené švestky bez pecek
250 - 300 ml portské víno
30 plátků Staročeská slanina

Příprava

Připravili jsme pro vás perfektní tip na letní piknikovou bombu. Pikniky a párty se neobejdou bez dobrého jídla a pití. Udělejte svým hostům radost a připravte skvělou a jednoduchou sladko slanou chuťovku – sušené švestky ve slanině.

Postup:

  1. Na pánvi na sucho opražte celé mandle a nechejte je vychladnout. Mandle tím nádherně uvolní a rozvinou svou chuť a také změknou. Následně do každé švestky vložte jednu mandli místo pecky. Švestky omyjte pod teplou vodou a vložte do misky. Zalijte je portským vínem a nechejte alespoň půl hodiny marinovat.
  2. Po marinování každou švestku obalte plátkem staročeské slaniny a propíchněte párátkem. Švestky ve slanině krátce zprudka opečte na pánvi a ihned podávejte.

Volná místa Akční leták Ochutnávky