Suroviny

500 g hladké mouky
260 ml horké vody
200 g Vepřové sádlo škvařené 500 g
1 lžička soli
NA NÁPLŇ:
250 g kuřecího masa
220 g listového špenátu
sůl
mletý pepř
2 stroužky česneku
muškátový květ
1 smetana na vaření
100 g sýra typu niva

Příprava

K mouce přilijte vodu, přidejte sádlo, osolte a vše důkladně prohněťte.

Jakmile se směs zpevní, přemístěte ji na pracovní plochu a vypracujte z ní nelepivé těsto. Těsto rozdělte na několik částí a z každé vypracujte asi 3 mm vysokou placku.

Tortilly opékejte na suché pánvi z obou stran, dokud nezezlátnou. Kuřecí maso pokrájejte na slabší nudličky, osolte je a opepřete. Maso orestujte na rozpáleném oleji, přisypte k němu jemně nasekaný česnek, pokrájený špenát a špetku muškátového květu. Přilijte tolik smetany, aby konzistence špenátu zůstala krémová. Na závěr přisypte nastrouhaný nebo rozdrobený sýr a nechte ho ve směsi rozpustit. Tortilly naplňte hotovou směsí a podávejte se zeleninovým salátem.


Volná místa Akční leták Ochutnávky