40004.png
82159535_2840310106008448_836433001016459264_o-300x300.jpgVaření metodou sous vide je hitem dnešní doby. Umožňuje kuchařům zpracovávat suroviny velmi jemným a šetrným způsobem, který zároveň využije na maximum jejich chuťový potenciál.Metoda sous vide [su vid] vychází z francouzského překladu slov "ve vakuu". Maso, ale i zelenina se při ní připravují ve vakuu, zatavené v sáčku. V tomto sáčku putují do vodní lázně, kde se za optimálních teplot pod bodem varu připravují několik dlouhých hodin. Maso si díky sous vide metodě zachovává svou jedinečnou strukturu a všechny živiny i vůně. Přitom je dokonale křehké, ale zároveň se nerozpadá.

Dlouhá příprava stojí za to

Vepřové koleno sous vide pro vás vaříme metodou sous vide přes šest hodin ve své vlastní šťávě. Koleno doma jednoduše dokončíte za malou chvíli v troubě, mikrovlnné troubě nebo hrnci a můžete podávat na stůl. Je to dokonalá pochoutka, za kterou by se nemusel stydět žádný profesionální šéfkuchař.Díky naší přípravě si ušetříte námahu, spojenou s přípravou a zpracováním masa a také energii, vynaloženou pro dlouhé pečení.
Stáhněte si nejnovější akční leták