Příprava
Všechny suroviny vložíme do mísy a pořádně promícháme, ideálně rukou. Těsto vypracujeme a necháme v lednici odpočinout do druhého dne.
Těsto druhý den vyjmeme z lednice a až lehce povolí, položíme jej na pomoučený vál. Následně vyválíme na přibližně 4 silný plát. Poté vykrájíme kolečky či jiné tvary dle vaší výbavy.
Vykrojené tvary naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme do růžova při 160° C přibližně 6-8 minut. Upečené linecké těsto necháme vychladnout a slepujeme pomocí marmelády.
Tipy:
Cukroví lze slepit například také máslovým, nebo čokoládovým krémem a případně také polít čokoládovou polevou.
Do lineckého cukroví se nejlépe hodí kyselá rybízová marmeláda.
Citronovou kůru můžeme použít taky sušenou.