Příprava

Tradiční a velmi snadný recept na sádlové perníčky. Díky sádlu se nemusíte bát, že by vám do Vánoc nezměkly. Sádlo jim dodává výjimečnou měkkost a okamžitou vláčnost.
  1. Pořádně promíchejte všechny sypké ingredience - tedy mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, koření a kakao.
  2. Přidejte do směsi med, 4 vejce a vepřové sádlo. Sádlo ideálně hodinu před přípravou těsta vyndejte z lednice, aby změklo.
  3. Vypracujte těsto, které nechejte alespoň půl hodiny odstát.
  4. Mezitím si předehřejte troubu na 180°C.
  5. Z těsta vyválejte placku o síle cca půl cm. Vykrajujte z něj tvary dle vaší libosti a fantazie.
  6. Vykrájené tvary těsta vkládejte na plech, který doplňte pečícím papírem.
  7. Pečte přibližně 7 minut.
  8. Ještě teplé perníčky poté lehce potřete rozšlehaným vejcem.
Poleva:
  • Polevu připravíte velmi jednoduše dlouhým šleháním všech ingrediencí na polevu. Pokud se vám poleva zdá příliš hustá, je možné jí doplnit citronovou šťávou.
Stáhněte si nejnovější akční leták