Příprava
Tradiční a velmi snadný recept na sádlové perníčky. Díky sádlu se nemusíte bát, že by vám do Vánoc nezměkly. Sádlo jim dodává výjimečnou měkkost a okamžitou vláčnost.
- Pořádně promíchejte všechny sypké ingredience - tedy mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, koření a kakao.
- Přidejte do směsi med, 4 vejce a vepřové sádlo. Sádlo ideálně hodinu před přípravou těsta vyndejte z lednice, aby změklo.
- Vypracujte těsto, které nechejte alespoň půl hodiny odstát.
- Mezitím si předehřejte troubu na 180°C.
- Z těsta vyválejte placku o síle cca půl cm. Vykrajujte z něj tvary dle vaší libosti a fantazie.
- Vykrájené tvary těsta vkládejte na plech, který doplňte pečícím papírem.
- Pečte přibližně 7 minut.
- Ještě teplé perníčky poté lehce potřete rozšlehaným vejcem.
- Polevu připravíte velmi jednoduše dlouhým šleháním všech ingrediencí na polevu. Pokud se vám poleva zdá příliš hustá, je možné jí doplnit citronovou šťávou.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Honzovy buchty
Cuketový koláč
1 hodina
Opečený chleba s avokádem, pažitkovým máslem a pečenou šunkou
25 minut
Donuty smažené na sádle
2 hodiny
Sádlovky
20 minut
Churros
45 minut
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
2 hodiny
Slané palačinky se šunkou Amálka a pažitkovou pomazánkou
50 minut
Jogurtová buchta
60 minut