Příprava
Listové těsto roztáhněte. Smíchejte obě hořčice a kečup, dolaďte oreganem. Tuto směs namažte na listové těsto. Celou plochu zaskládejte plátky Česnekového šálu. Jen pruh o šířce asi 2,5 cm na konci těsta nechejte volný. Z něj vykrájejte hvězdičky na ozdobení stromečků.
Ostrým nožem nebo krájecím kolečkem krájejte pruhy o šířce 1,5 až 2 cm. Ty poskládejte do tvaru stromečku, podle naší fotografie. Napíchněte na špejli a nahoru přilepte hvězdičku.
Potřete rozšlehaným vejce a pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 190 °C. Bude to trvat asi 15 minut.
Nechejte vychladnout. Po vychladnutí můžete, ale nemusíte, stáhnout ze špejle.
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Nakládaná Venkovská tlačenka
30 min