Ocenění

Krásno patří mezi nejlepší firmy

Na konci roku 2016 převzal majitel Krásna Karel Pilčík z rukou prezidenta Agrární komory ČR Miroslava Tomana ocenění Českých 100 nejlepších v oborové kategorii Zemědělství a potravinářství. Krásno se tak opět zařadilo mezi nejlepší české firmy pro rok 2016. 


Uzeniny z Krásna jsou České chuťovky 2016

Vesnická šunka a Venkovská klobása z Krásna získaly značku Česká chuťovka 2016. Letošní Dětskou chuťovkou se navíc stala šunka Amálka. Slavnostní vyhlášení soutěže tuzemských potravinářských výrobků proběhlo 20. října 2016 v Senátu Parlamentu České republiky. Více informací o soutěži najdete na webu Česká chuťovka nebo na facebookové stránce.


Krásno získalo titul Podnik podporující zdraví

Krásno patří dlouhodobě mezi podniky, které dbají na zdraví zaměstnanců. Firma získala na základě auditu ministerstva zdravotnictví titul Podnik podporující zdraví nejvyššího stupně, a to na tříleté období do roku 2019. Ministerstvo ocenilo dlouhodobý a iniciativní přístup majitelů a vedení firmy k oblasti ochrany zdraví na pracovišti. 


Česká chuťovka

2013 – společnost MP Krásno získala ocenění Česká chuťovka za salám Attila a Staročeskou šunku zauzenou ATTILA SALÁM Trvanlivý salám, který navazuje na zákaznicky oblíbený sortiment trvanlivých salámů z Krásna. Salám Attila je vyroben dle tradiční receptury z vybraných surovin. Jeho charakteristikou je jeho sytá červená barva na řezu a svou specifickou chutí, jemným kořeněným nádechem […]


Ocenění značkou KLASA

2013 – společnost MP Krásno získala pro výrobky Šunka Krásno, Valašská klobása a Valašský špek ocenění kvality KLASA


Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2012 za Zlínský kraj

Prodejna MP Krásno se stala „Řeznicko-uzenářskou prodejnou roku 2012 za Zlínský kraj“


Rekord – nejdelší trvanlivé cigáro

2011 – oborný tým sedmi zaměstnanců MP Krásno, a.s. vyrobil trvanlivé cigáro dlouhé 96 metrů. Na jeho výrobu bylo použito 53,5 kg vepřového masa, 0,4 kg dusitanové solící směsi, 0,8 kg koření Paprikový pálivý Kombi Trumf a 0,15 kg česneku. Celková váha rekordního uzenářského výrobku po sušení činila 50 kg.


„Českých 100 nejlepších“

2010 – společnost MP Krásno se v letošním ročníku ankety „Českých 100 nejlepších“ umístila na 93. místě


Ocenění Fakultou veterinární hygieny a ekologie

2010 – při výročí 20 let samostatné Fakulty veterinární hygieny a ekologie získala společnost MP Krásno ocenění za spolupráci při výuce a realizaci vědecko výzkumných prací v praxi


Ocenění „Podnik podporující zdraví“

2010 – Ministerstvo zdravotnictví České republiky prověřilo naši firmu v kvalitě ochrany a podpory zdraví zaměstnanců podle kritérií Evropské sítě pro podporu zdraví na pracovišti. Celkově jsme dosáhli 91% úspěšnost. Ministerstvo zdravotnicví nám udělilo titul Podnik pdoprující zdraví II. stupně na tříleté období, do roku 2012. Ukázalo se, že ve srovnání s jinými podniky jsme na […]


Řeznická prodejna roku 2010 za Zlínský kraj

2010 – prodejna MP Krásno ve Valašském Meziříčí se stala „Řeznickou prodejnou roku 2010 za Zlínský kraj“


Řeznická prodejna roku 2010 za Moravskoslezský kraj

2010 – prodejna MP Krásno v Ostravě se stala „Řeznickou prodejnou roku 2010 za Moravskoslezský kraj“


Nejlepší valašská klobása 2009

2009 – 1. místo v soutěži „O nejlepší valašskou klobásu“, kterou každoročně vyhlašuje Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Ocenění je opět u nás v Krásnu a navázali jsme tak na vítězství z let 2000, 2001 a 2005


Cena spotřebitelů 2007

2007 – Dušená šunka Krásno byla oceněna Cenou spotřebitelů v rámci průzkumu Q magazínu.


HIT 2007

2007 –   Dětská šunka Krásno získala ocenění v rámci ankety HIT 2007 vyhlašované magazínem Moderní obchod


Nejlepší valašská klobása 2005

2005 – 1. místo v tradiční soutěži „O nejlepší valašskou klobásku“, Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm 


Osvědčení KLASA

2004 – národní značka kvality KLASA – Valašská klobása, Valašské párečky, Valašský špek, Šunka Krásno a Rožnovský salám 


Křišťálová sekyrka

2002 – ocenění „Křišťálová sekyrka“ od Českého a slovenského odborného nakladatelství, redakce časopisu Maso


Zlatá Salima 2002

2002 – Zlatá Salima za Valašskou klobásu na Mezinárodních potravinářských veletrzích Salima v Brně


Nejlepší Valašská klobása 2001

2001 – 1. místo v soutěži „O nejlepší valašskou klobásu“ – Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.


Nejlepší Valašská klobása 2000

2000 – 1. místo v soutěži „O nejlepší valašskou klobásu“ Valašské Muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm


Zlatý Ibucob 2000

2000 – hlavní cena „Zlatý Ibucob“ na Mezinárodních potravinářských veletrzích Salima v Brně za výrobek Rožnovský salám


Rekord – Nejvíce připravených porcí uzeniny

8. srpna 1998 – vytvoření českého rekordu „Nejvíce připravených porcí uzeniny“ – na farmě Bolka Polívky v Olšanech připraveno na jedné pánvi celkem 1 400 porcí uzeniny


Vynikající výrobek

1997 – ocenění „Vynikající výrobek“ za trvanlivý salám Vysočina udělilo Společenstvo řezníků a uzenářů Čech, Moravy a Slezska se sídlem v Praze v rámci celostátní přehlídky jakosti trvanlivých masných výrobků v Praze.


Volná místa Akční leták Ochutnávky