Suroviny

4 ks Klobása s divokým česnekem
2 ks cibule
1 balení mix zeleninových salátů
1 balení cherry rajčata
100 ml olivový olej
30 ml vinný ocet
2 lžíce rostlinný olej
50 g máslo
třtinový cukr
rostlinný olej a koření dle vaší chuti na marinádu
sůl a pepř

Příprava

Léto se pomalu hlásí ke slovu a s ním i sezóna grilování a posezení s přáteli do dlouhých nočních hodin. Rozpalte vaše grily nebo ohniště a vyzkoušejte náš recept na skvělou grilovanou klobásu s divokým česnekem.

Postup:

  1. Klobásy vytáhněte z lednice alespoň půl hodiny před grilováním. Připravte si rychlou marinádu z oleje a koření podle vaší chuti a klobásy do ní na půl hodiny naložte. Marináda by neměla obsahovat cukr, aby se na povrchu klobásek marináda při grilování nepřipalovala.
  2. Zatímco se klobásy marinují, připravte si karamelizovanou cibulku. Nakrájejte cibuli na kolečka a na pánvi si nechejte rozehřát olej s máslem. Cibuli vložte do rozpáleného tuku a smažte do zezlátnutí. Poté přidejte jednu až dvě lžičky cukru a nechejte vše pár minut prohřívat na nižší teplotu, aby cukr začal karamelizovat.
  3. Dále si nachystejte směs trhaných salátů podle vaší chuti a k nim nakrájejte na měsíčky nakrájená cherry rajčata. Do samostatné misky odměřte vinný ocet a přidejte sůl a pepř. Důkladně promíchejte metličkou. Poté zvolna přilévejte olivový olej a stále šlehejte, dokud se nevytvoří hustá krémová zálivka. Ochutnejte a případně dochuťte solí. Zálivku nalejte na salát a pečlivě promíchejte.
  4. Klobásy vytáhněte z marinády a vložte na gril. Pečte klobásku zpočátku na mírnějším ohni tak, aby klobása příliš nezměnila barvu. Teprve před vytažením z grilu klobásu dejte na silnější plamen a dopečte ji z venku. Klobása tak zůstane uvnitř skvěle šťavnatá. Podávejte s karamelizovanou cibulkou, míchaným salátem a čerstvým pečivem.

Volná místa Akční leták Ochutnávky