Suroviny

4 ks Grilovací klobása bruschetta
150 g Valašský špek
3 ks cibule
1 ks paprika
500 g brambory
5 - 10 stroužků česneku
bylinky podle chuti
sůl a pepř
grilovací koření, jiné podle chuti

Příprava

Grilování se v posledních letech těší velké oblibě a vaše touha po grilovacím sortimentu neustále narůstá. Začalo to špekáčky u plápolajícího táboráku, teď pečeme klidně celého „čuníka“. Rozpalte váš gril a vyzkoušejte náš recept na lahodné grilované špízy s klobásou, se špekem a pečenými brambory.

Postup:

  1. Klobásu, špek, cibuli a papriku nakrájejte na větší rovnoměrně velké kousky a střídavě napichujte na špízové jehly. Poté posypejte špízy kořením ze všech stran a grilujte, dokud se klobása a špek nepropečou dozlatova.
  2. Brambory omyjte, ponechte ve slupce a nakrájejte je na měsíčky. Vložte je společně s celými stroužky česneku do alobalové misky a pokapejte olivovým olejem. Brambory osolte, opepřete, posypte libovolným kořením nebo bylinkami dle vašich chuťových preferencí. Pokud chcete použít čerstvé bylinky, přidejte je až 10 minut před koncem grilování.
  3. Brambory grilujte, dokud dostatečně nezměknou. K hotovým bramborám rozmačkejte grilovaný česnek, promíchejte s bramborami a podávejte ke klobásovým špízům.

Volná místa Akční leták Ochutnávky