Suroviny

400 g kvalitní špagety
200 g Staročeská slanina
100 g parmazán
100 g žampiony
2 stroužky česnek
50 g máslo
4 ks žloutek
60 ml smetana ke šlehání
sůl, pepř

Příprava

Jednoduchý a rychlý recept na italskou pochoutku s těstovinami, slaninou, sýrem a smetanou. Vyzkoušejte recept, který je hotový za 30 min a zvládne jej opravdu každý.

  1. Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Jakmile začne vařit, vložte do ní špagety a uvařte podle návodu.
  2. Mezi tím si očistěte žampiony a nakrájejte je na plátky. Nadrobno nakrájejte slaninu, nastrouhejte parmazán a nahrubo rozmačkejte česnek plochou nože. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a přisypte slaninu, žampiony a česnek. Česnek vyndejte po jedné až dvou minutách a vyhoďte.
  3. Pánev nechejte pouze na mírném plamenu. Těstoviny vyndejte kleštěmi nebo přeceďte, ale vodu nevylévejte. Potom špagety přidejte do pánve ke slanině a žampionům. Žloutky v misce prošlehejte s většinou sýra a smetanou. Pánev se špagetami sundejte z plotny a nalijte k nim vaječnou směs.
  4. Těstoviny míchejte dvěma vidličkami a občas je nadzvedněte, aby se rovnoměrně obalily. Přilejte pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily, aby byla omáčka krásně vláčná. Špagety servírujte na hluboký talíř, opepřete a posypte zbylým parmazánem.

Volná místa Akční leták Ochutnávky