Příprava
V míse smícháme cibuli, česnek, maso, pepř, sůl, worcestrovou omáčku a důkladně vše promícháme. Ze směsi utvoříme 4 bochánky o velikosti housky, s výškou 1,5 - 2 cm. Rajčata nakrájíme na kolečka. Salát natrháme na větší kusy. Připravíme si plátky sýra a pečeného boku.
Pečený bok osmažíme na pánvi do křupava a dáme jej bokem. Poté si usmažíme vejce na styl volského oka a dáme je na talíř pod pokličku, ať moc nevychladnou.
Dáme grilovat maso na kontaktní gril nebo na vhodnou pánev ke grilování. Grilujeme při středně vysoké teplotě po dobu 3 - 5 minut z každé strany. Na poslední 3 minuty položíme na vrch masa plátek sýra.
Ve stejné chvíli je třeba opéct i housku. Tu můžeme opéct na grilu společně s masem.
V momentě, kdy máme vše opečeno a ugrilováno, začínáme rychle zdobit hamburger. Na spodní stranu housky natřeme kečup nebo tatarskou omáčku a na to naskládáme zeleninu. Přes zeleninu položíme plátek masa, na kterém je už krásně roztopený sýr. Dále přijde vejce, pečený bok a další plátek sýra. Horní část housky opět potřeme kečupem nebo tatarskou omáčkou.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Pomazánka z grilovaného lilku s chlebem a klobásou ze zelím
45 min
Slaninová quesadilla
30 minut
Obložený chleba šampionů
15 minut
Toast se smetanovým dresinkem
20 minut
Plecovník plněný šunkou
2,5 hodiny
Vejce Benedikt s holandskou omáčkou
45 minut
Tortilly se sádlem a se špenátovou náplní
45 minut
Sendvič se šunkou, sýrem a jemným hořčicovým dresinkem
15 minut
Bageta s masovými koulemi a cibulkou
90 minut