Příprava
Lilky nakrájejte na silné plátky, nasolte a nechejte je „vypotit“. Až se lilek na povrchu orosí, utřete tekutinu papírovou utěrkou a potřete dvěma prolisovanými stroužky česneku rozmíchanými v jedné lžíci olivového oleje. Lehce opepřete a plátky ugrilujte.
Grilované lilky přendejte do misky, přidejte zbylý prolisovaný česnek, zbylý olej, špetku soli a ještě trochu pepře. Nakonec přidejte najemno nasekaná cherry rajčata. Promíchejte a přitom rozmačkávejte vidličkou.
Ugrilujte si plátky chleba a hlavně klobásu se zelím, do které jste předtím udělali pár zářezů.
Hotovou klobásu nakrájejte na silná kolečka a naskládejte na chléb namazaný lilkovou pomazánkou.
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Slaninová quesadilla
30 minut
Hamburger s vejcem a pečeným bokem
45 minut
Obložený chleba šampionů
15 minut
Toast se smetanovým dresinkem
20 minut
Plecovník plněný šunkou
2,5 hodiny
Vejce Benedikt s holandskou omáčkou
45 minut
Tortilly se sádlem a se špenátovou náplní
45 minut
Sendvič se šunkou, sýrem a jemným hořčicovým dresinkem
15 minut
Bageta s masovými koulemi a cibulkou
90 minut